søndag den 5. februar 2012

Gadekaffe / Coffee in the street

For en del år siden lå det smukke Svaneapoteket i Vestergade. Efter en kraftig tendens til reducering af den danske apoteksbestand blev apoteket lukket (er du klar over, hvor mange apoteker de til forskel har i fx Frankrig og Belgien?). Jeg gik og funderede over, hvad der måske kom i dets sted: noget spændende, noget nyt og ikke mindst et tiltag, der respekterede den smukke gamle apotekerdisk, vægfarven, glasloftet, gulddetaljerne, svanerne ved indgangspartiet... Jeg fantaserede om selv at åbne en mælkebar, der skulle hedde Moloko, hvor der ikke var musik, men masser af aviser, blade og tidsskrifter bistået af lækre mælkedrikke, såsom chokolademilkshake, hjemmerørt chai og den slags, foruden tærter og kager. 
Det blev ved tanken, men jeg er stadig optaget af, hvad der sker med nedlagte butikker, især i mit lokale nabolag. I Vestergade 52 har der ligget en kosmetolog for mænd i nogle år, og nu åbner der så en filial af kaffeguerillaen, Street Coffee (der begyndte som en trehjulet kaffevogn tæt på Domkirken) på lørdag d. 11. februar 2012.  Håndværkeren er i øvrigt rigtig sød og god for et smil. Januar 2012.


A new branch of Street Coffee is opening in Vestergade next Saturday. I can't resist the carpenter. January 2012.Ingen kommentarer:

Send en kommentar